• Imprimeix

El país

Catalunya té una superfície aproximada de 32.000 km2 i una població que supera els set milions d’habitants, la meitat dels quals viuen a l’àrea metropolitana de Barcelona. La capital de Catalunya és una ciutat cosmopolita, pol comercial i cultural, i destinació turística de primera línia. Altres atractius del país són els vestigis arqueològics romans de Tarragona o les platges de la Costa Brava i la Costa Daurada.

Catalunya compta amb un govern propi dins de l’Estat espanyol que, entre altres competències, té assignades les polítiques en matèria d’universitats. Un altre element fonamental de la cultura i la identitat de Catalunya és la llengua. El català és l’idioma oficial del país, juntament amb el castellà, i és la llengua preferencial en el sistema educatiu.

Catalunya és caracteritza per una gran diversitat geogràfica, que permet passar del mar a l’alta muntanya en poc menys d’una hora. Això es tradueix en contrastos climàtics. Tot i que a la major part del territori el clima és mediterrani, amb termòmetres suaus i  poques precipitacions, a l’interior del país i a les zones de muntanya les temperatures són més rigoroses.

A banda de ser un país amb un gran llegat històric i artístic, Catalunya gaudeix d’un renom internacional en l’àmbit de la gastronomia, que beu de la tradicional cuina mediterrània i de plats tan típics com el pa amb tomàquet.

Bressol d’artistes com Gaudí, Miró, Dalí, Tàpies, Casals o Pla, Catalunya també té una arrelada cultura popular. Els màxims exponents en són els castells, declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, i les sardanes.

Data d'actualització:  16.07.2015