• Imprimeix

Ciències de la salut

 • Màster en Activitat Física Terapèutica per a Malalts Crònics i amb Discapacitat - URL

  El màster universitari en Activitat Física Terapèutica per a Malats Crònics i amb Discapacitat aprofundeix en el coneixement de l’activitat física com una eina terapèutica per al fisioterapeuta. El coneixement de les respostes fisiològiques a l’exercici, l’avaluació multidimensional de les capacitats físiques i la metodologia d’entrenament adaptada a les diferents situacions són aspectes clau per poder fer un abordatge integral fonamentat en l’activitat física amb finalitats terapèutiques.

 • Màster en Atenció Emocional al Nen Hospitalitzat, segons el model Child Life - UB

  El màster en Child Life, model d’atenció centrat en l’infant, l’adolescent i la família, pretén formar professionals de l’àmbit assistencial clínic i psicosocial en pediatria perquè els estudiants siguin capaços de desenvolupar aquest model d’atenció. Aquests programes s’han convertit en estàndards en la majoria dels grans centres pediàtrics d’Amèrica del Nord, on hi ha una llarga tradició acadèmica, per fer front a les situacions que produeixen patiment i ansietat a causa de la malaltia i les cures de salut de l’infant. L’especialista en Child Life se centra en les fortaleses i el sentit de benestar dels infants, així com en la promoció del seu desenvolupament òptim, i pretén reduir al mínim els efectes adversos després de l’experiència en els entorns potencialment estressants (especialment l’hospitalització, però també en altres casos). El màster es planteja amb dues orientacions: professional, per la necessitat de professionals sanitaris i de l’àmbit psicosocial i hospitalari, centrat en l’infant, l’adolescent i la família; i de recerca, per tal de formar professionals amb les competències adequades per investigar en el context de la malaltia i l’atenció pediàtrica.

 • Màster en Biomedicina - UB

  Si vols especialitzar-te en metodologies i tècniques de recerca en el camp de la patogènia i la fisiopatologia de malalties metabòliques i endocrines, el màster oficial en Biomedicina et presenta una formació presencial impartida per la Universitat de Barcelona. El màster et capacitarà a més a més per al desenvolupament professional d'anàlisis clíniques, biotecnologia o per la indústria farmacèutica.

 • Màster en Bioètica - URL

  Tens formació universitària en el sector de les ciències de la salut i t'agradaria especialitzar-te en les qüestionis bioètiques per aplicar-les en el teu àmbit professional? Si és així, el màster universitari en Bioètica posa a la teva disposició una formació dissenyada i impartida per la Universitat Ramon Llull que et capacitarà per analitzar les qüestions ètiques en l'àmbit sanitari i abordar la resolució de conflictes.

 • Màster en Direcció d'Empreses i Sistemes de Producció - UIC

  Si vols adquirir noves competències en la direcció d'equips de treball i en mètodes per a la gestió dels processos i sistemes de producció, el màster universitari en Direcció d'Empreses i Sistemes de Producció t'ofereix una formació presencial dissenyada i impartida per la Universitat Internacional de Catalunya.

 • Màster en Educació Internacional en Vacunes - Erasmus Mundus - UAB

  El màster ofereix als estudiants una comprensió avançada de la immunologia, la infectologia, la vacunologia i, també, la legislació, les polítiques de salut i la humanitat al voltant de la vacunologia. A més, prepara els estudiants per a una carrera professional internacional en grans fabricants farmacèutics, en petites i mitjanes empreses especialitzades en R+D de vacunes o en organitzacions públiques que s’ocupen de la política de salut pública i clínica o de recerca sobre les vacunes. Hi ha set institucions d’educació superior associades i hi col·laboren més de 50 centres i empreses relacionats amb la recerca, el desenvolupament i la fabricació de vacunes on els estudiants podran desenvolupar el seu TFM.

 • Màster en Farmacovigilància i Farmacoepidemiologia - UAB

  El màster universitari de Farmacovigilància i Farmacoepidemiología, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, aporta una sòlida formació en coneixements i procediments hàbils per dur a terme projectes en l'àmbit de la vigilància i l'epidemiologia farmacèutica. Té una durada de dos cursos acadèmics i s'imparteix de manera presencial i en anglès.

 • Màster en Fisioteràpia Pediàtrica - UIC

  El màster en Fisioteràpia Pediàtrica t’especialitzarà en el diagnòstic i el tractament de les afeccions que comporten una alteració del desenvolupament motor de l’infant i que condicionen el seu nivell d’independència funcional, aplicant coneixements relacionats amb el desenvolupament psicomotor, l’aprenentatge, el control del moviment i les adaptacions al creixement com a eines bàsiques en el tractament preventiu i l’atenció precoç, amb ajudes posturals i de mobilitat. Et permetrà identificar les alteracions, els dèficits i les deficiències de l’infant, així com determinar els objectius de la intervenció terapèutica seleccionant, planificant i aplicant amb destresa les estratègies d’una manera òptima, per dotar l’infant amb el màxim potencial de desenvolupament, independència i integració social.

 • Màster en Gestió Sanitària - UIC

  Si vols adquirir les competències necessàries per poder dur a terme una gestió sanitària eficient i poder ocupar càrrecs de gestió a les àrees bàsiques de salut, el màster universitari en Gestió Sanitària t'ofereix una formació presencial dissenyada i impartida per la Universitat Internacional de Catalunya que et permetrà treballar per millorar el sistema sanitari.

 • Màster en Immunologia Avançada - UB

  Màster oficial d'Immunologia Avançada, coordinat per la Universitat de Barcelona (UB) i amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La formació té un any de durada, 60 crèdits ECTS, i s'imparteix majoritàriament en castellà (en un 90% de les classes), i en anglès. Els estudis s'imparteixen en modalitat presencial a la Facultat de Biologia.

 • Màster en Infermeria de Pràctica Clínica Avançada - UB

  El màster en Infermeria de Pràctica Clínica Avançada és la consolidació d’un projecte conjunt entre l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona i l’Institut Català d’Oncologia, que té, alhora, orientació de recerca i professional. El màster, amb una especialitat en Càncer i una altra en Cronicitat, pretén respondre a les necessitats actuals de la nostra societat sobre les cures especialitzades en situacions de salut cada cop més freqüents, com ara el càncer i les malalties cròniques. El pla docent inclou un apartat comú obligatori per a tots els estudiants amb matèries de recerca en ciències de la salut i matèries d’infermeria de pràctica clínica avançada, i un apartat integrat per dues especialitats diferenciades: especialitat en Càncer i especialitat en Cronicitat. 

 • Màster en Innovació i Emprenedoria en Nutrició, Risc Vascular i Envelliment Saludable - UB

  El màster planteja la formació amb coneixements ampliats d’alimentació saludable, i des d’aspectes innovadors, de professionals experts en l’atenció dels pacients en l’àmbit de la nutrició i en l’estil de vida, centrat en les patologies cròniques més freqüents i el seu tractament i l’envelliment saludable. En aquest màster es fomenta la innovació i la creació de projectes d’emprenedoria en el sector de l’alimentació, el desenvolupament de productes sanitaris i no sanitaris i la comercialització d’aquests productes.

 • Màster en Medicina Tradicional Xinesa - UB

  La medicina tradicional xinesa és una disciplina de tradició mil·lenària amb implantació a la Xina i en altres països asiàtics. La seva pràctica s’ha anat estenent arreu del món i alguna de les seves modalitats té el reconeixement, per la seva efectivitat i pels escassos efectes secundaris que té, de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquest màster és fruit de la col·laboració acadèmica de la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Pequín. S’imparteix totalment en llengua anglesa.

 • Màster en Metodologia de la Recerca Aplicada a les Cures Infermeres - UB

  Màster oficial en Metodologia de la Recerca Aplicada a les Cures Infermeres, dissenyat i impartit per la Universitat de Barcelona (UB). Les classes s'imparteixen tant en català com en castellà i anglès a través de 60 crèdits ECTS. Els estudis s'imparteixen en modalitat presencial a l'Escola Universitària d'Infermeria durant un any acadèmic.

 • Màster en Nutrició i Metabolisme - URV

  Si tens formació universitària en la branca de les ciències de la salut i vols especialitzar-te en recerca en nutrició, el màster universitari en Nutrició i Metabolisme et presenta una formació coordinada i dissenyada per la Universitat Rovira i Virgili, i impartida a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona i també a la Universitat Rovira i Virgili.

 • Màster en Psicologia General Sanitària - UVIC-UCC

  El màster proposa la formació avançada i especialitzada en els coneixements i les competències que permetin als professionals desenvolupar-se en l’àmbit de la psicologia sanitària i de la salut. El màster se centra en l’avaluació, el diagnòstic i la intervenció psicològica sobre aquells aspectes del comportament i l’activitat de les persones que influeixen en la prevenció i la millora del seu estat general de salut, sempre en coordinació amb els altres professionals sanitaris que hi intervenen.

 • Màster en Recerca Clínica - UIC

  Aquest màster proporciona les eines tant instrumentals com metodològiques necessàries als professionals clínics que vulguin investigar, avançar en el coneixement, en l’ús de l’evidència científica, en noves i millors formes de prevenir, i diagnosticar, tractar, rehabilitar o pal·liar les malalties i les lesions de la població. Pretén formar en metodologia de la recerca infermers, fisioterapeutes i altres professionals de la salut que desenvoluparan recerca en hospitals, centres d’atenció primària, instituts, centres d’alt rendiment i centres de recerca i que vulguin doctorar-se i seguir la carrera acadèmica.

 • Màster en Recerca en Comportament i Cognició - UB

  Màster oficial en Recerca en Comportament i Cognició, dissenyat i impartit per la Universitat de Barcelona (UB). Un pla formatiu que neix amb la voluntat de formar, tant teòrica com procedimentalment, a investigadors en una alta qualificació respecte a les metodologies de recerca en ciències del comportament.

 • Màster en Recerca en Salut - UdL

  Si tens formació universitària superior dins del sector de les ciències de la salut, i vols adquirir noves competències en el desenvolupament de metodologies per a la recerca, aquesta formació és per a tu. Màster oficial en Recerca en Salut, una formació dissenyada i impartida per la Universitat de Lleida que et capacitarà per al desenvolupament de la recerca clínica.

 • Màster en Recerca i Innovació en Cures Infermeres - UAB

  El màster en Recerca i Innovació en Cures Infermeres capacita professionals per resoldre problemes de salut de manera creativa desenvolupant habilitats avançades en la planificació de les cures, gestionant de manera proactiva les polítiques de seguretat del pacient i de les organitzacions sanitàries i aplicant els programaris específics per impulsar i millorar la transferència del coneixement en els serveis d’infermeria. A més, també els capacita per diferenciar els tipus de recerca i aplicar la metodologia científica d’infermeria.

 • Màster en Rehabilitació Neuropsicològica i Estimulació Cognitiva - UAB

  Si comptes amb formació en el sector de les ciències de la salut i vols especialitzar-te en les teràpies de rehabilitació neuropsicològica, el màster oficial en Rehabilitació Neuropsicològica i Estimulació Cognitiva t'ofereix un programa de perfeccionament en tècniques d'avaluació i rehabilitació en pacients amb deterioració cognitiva causada per dany cerebral, demència o envelliment, coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

 • Màster en Salut Pública - UPF

  Si tens formació superior en el sector de les ciències de la salut i vols especialitzar-te en la gestió de la salut pública en les administracions, aquesta formació és per a tu. Màster universitari en Salut Pública, una formació coordinada per la Universitat Pompeu Fabra i en la qual també participa la Universitat Autònoma de Barcelona. La formació et capacitarà per treballar en serveis sanitaris tant públics com privats.

 • Màster en Sanitat i Producció Porcina - UdL

  Màster universitari en Sanitat i Producció Porcina, un pla d'estudis dissenyat i impartit per la Universitat de Lleida (UdL). Un pla docent que especialitza a tècnics en una visió transversal de la producció i sanitat porcina, que siguin capaces d'abordar amb èxit els requeriments de qualitat i seguretat concordes als sistemes de producció amb eficiència tècnica i econòmica.

 • Màster en Telemedicina - UOC

  Si vols orientar el teu futur professional a l'àmbit de la gestió sanitària a partir de l’aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació, no deixis escapar aquesta formació. El màster universitari en Telemedicina t'ofereix una formació dissenyada i impartida per la Universitat Oberta de Catalunya que et capacitarà per implementar millores en sistemes com la teleconsulta sanitària.

 • Màster en Zoonosi i Una Sola Salut - UAB

  El màster en Zoonosi i Una Sola Salut és un màster professionalitzador que respon a la necessitat de formar professionals amb un coneixement integrador i multidisciplinari de la salut que englobi tots els seus components (salut humana, animal i ambiental) i que els permeti treballar de manera eficaç i coordinada la prevenció, el control, la gestió i la comunicació dels riscos i les amenaces biològiques. És el que es coneix avui dia amb el concepte one health o una sola salut. Sota aquest concepte es busca promoure, millorar i defensar la salut i el benestar de totes les espècies (humans, animals i plantes) mitjançant la millora de la cooperació i la col·laboració entre professionals de salut pública, sanitat animal i salut ambiental, i en conseqüència potenciar l’abordatge multidisciplinari dels riscos sanitaris en la interfície humà-animal-ecosistema. La formació de professionals amb una visió multidisciplinària d’una sola salut està sent exigida i promoguda pels grans organismes i institucions internacionals de salut (OMS, FAO, OIE). És el primer màster oficial en one health de tota l’àrea de la Mediterrània.