• Imprimeix

I Congrés Internacional sobre Universitat i Inclusió

En aquest primer congrés poden presentar-se investigacions, només en forma de comunicacions orals, que representin un avenç significatiu en l’atenció a les persones amb discapacitat a les universitats en qualsevol dels sectors acadèmics en què es desenvolupa l’acció universitària.

 

Quan

Data07.11.2017 - 08.11.2017

Afegeix al calendari de Google
1st International University and Inclusion Congress

 

L’any 2005 a les diverses iniciatives de les universitats catalanes es va sumar el projecte UNIDISCAT (Universitat i Discapacitat a Catalunya) del Consell Interuniversitari de Catalunya. La pretensió d’aquest projecte era crear les condicions objectives per garantir la igualtat d’oportunitats als estudiants amb discapacitat, tant pel que fa a l’accés i la inclusió a les universitats catalanes com a la realització dels estudis universitaris, i establir unes normes i unes pautes generals mínimes sobre els criteris per dur a terme les adaptacions curriculars, les propostes docents i les d’avaluació per a tots els casos en què fos necessari.

Com a fruit d’aquell projecte va néixer, l’any 2006, la Comissió Tècnica UNIDISCAT, en què estan representades totes les universitats del sistema català.

En els darrers anys UNIDISCAT ha organitzat jornades i tallers amb la voluntat d’actualitzar les tasques dels serveis universitaris implicats en l’atenció a la comunitat universitària amb necessitats educatives especials. Aquestes polítiques han anat acompanyades del finançament de convocatòries anuals, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), per impulsar aquests projectes a les universitats del sistema català.

I Congrés Internacional sobre Universitat i Inclusió. Aquest primer congrés tindrà lloc els dies 7 i 8 de novembre del 2017 a Barcelona, a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Va dirigit a equips de recerca, especialistes i entitats associades amb l’àmbit universitari que hagin dut a terme projectes de recerca i tasques relacionades amb l’atenció a les persones amb discapacitat en aquest àmbit. Volem que aquest esdeveniment sigui un punt de referència biennal per fer-nos ressò de la recerca sobre aquesta qüestió, de la qual encara queden molt de treball i moltes anàlisis per fer.

S’alternaran taules de comunicacions amb les diferents ponències de la Universitat de Sevilla, la Universitat de Birmingham, la Universitat d’Aquisgrà, la Universitat Metropolitana de Manchester i l’Agència Europea per a les Necessitats Especials i l’Educació Inclusiva.

On

Facultat de Medicina - UB

Carrer de Casanova, 143

08036 Barcelona